SKOBOS nieuws

Van binnen én buiten

Vacature leerkracht BS De Beerze (wtf 0,6)

Donderdag

Wij zoeken per 10 januari 2022 een leerkracht voor groep 1-2 van basisschool De Beerze (wtf 0,6). lees verder »

Vacature leerkracht de Linde (wtf 0,5 - 0,8)

Dinsdag

Wij zoeken per 1 februari 2022 een leerkracht voor de groepen 7 en 8 van Kindcentrum de Linde (wtf 0,5 - 0,8). lees verder »

Vacature administratief medewerker

Maandag

Bent u een administratieve duizendpoot en wilt u graag binnen het primair onderwijs aan de slag? Dan is dit uw kans! Bij SKOBOS kunt u per direct beginnen. lees verder »

de linde opening burgemeester

BSO-MakerSpace bij Kindcentrum de Linde

Maandag

Kindcentrum De Linde heeft sinds kort een MakerSpace! Het is een speciale ruimte voor onderwijs en kinderopvang, waar kinderen creatief aan de slag kunnen en waar ze hun talenten kunnen ontdekken. lees verder »

Vacature leerkracht groep 6 Kindcentrum de Plataan (wtf 0,4 -0,5)

Maandag

Wij zoeken per 12 januari 2022 een leerkracht voor groep 6 van Kindcentrum de Plataan (wtf 0,4 - 0,5). lees verder »

Standpunt inzake ontwikkeling basisschool De Beerze naar kindcentrum

Donderdag

Op dinsdag 28 september 2021 heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Oirschot ingestemd met de realisatie van een integraal kindcentrum op locatie De Klep in Middelbeers. Na het raadsbesluit is SKOBOS in gesprek gegaan met het team en de MR van basisschool De Beerze, met de gemeente en andere betrokkenen om in goed overleg, met draagkracht en draagvlak de tussentijdse weg naar de opening van het IKC op De Klep te bewandelen. lees verder »

Vacature leerkracht Speelleerplein de Fonkeling (wtf 0,4 - 0,6)

Dinsdag

Wij zoeken per direct een leerkracht (wtf 0,4 - 0,6) voor unit 1 van Speelleerplein de Fonkeling. lees verder »

Infographic (sociale) veiligheid

Dinsdag

Een veilige omgeving is van groot belang voor kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen en te kunnen leren. Voor medewerkers is een gevoel van veiligheid belangrijk om hun werk goed te kunnen doen. lees verder »

Vacature onderwijsassistent en BSO-specialist

Maandag

Wij zijn op zoek naar een professional die in de ochtenden als onderwijsassistent de leerkrachten ondersteunt in de klassen van basisschool De Beerze en in de middagen aan het werk is bij de buitenschoolse opvang van Samenwijs Middelbeers. lees verder »

Vacature onderwijsassistent bs De Beerze (wtf 0,6)

Donderdag

Wij zoeken per direct een enthousiaste onderwijsassistent voor basisschool De Beerze. lees verder »

Vacature NT2-ondersteuner (wtf 0,6)

Dinsdag

Wij zoeken per 1 november 2021 een gedreven onderwijsprofessional met affiniteit voor NT2. lees verder »

SKOBOS-inspiratiedag

Maandag

Inspireren en ontmoeten, daar zijn alle SKOBOS-medewerkers vandaag met elkaar mee bezig. In de ochtend worden we geïnspireerd door wetenschapsjournalist Mark Mieras, die zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van de hersenen. lees verder »

Raad stemt in met bouw integraal kindcentrum in de Beerzen!

Maandag

Wij zijn heel blij!😀 Afgelopen dinsdag heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Oirschot ingestemd met de bouw van een integraal kindcentrum op sportpark De Klep. lees verder »

Raadsvoorstel IKC de Klep

Maandag

Wij (SKOBOS, het team van basisschool de Beerze en Samenwijs opvang) zijn blij te kunnen vertellen dat de burgemeester en wethouders van de gemeente Oirschot een raadsvoorstel hebben gedaan om in te stemmen met de realisatie van een integraal kindcentrum op sportpark de Klep. lees verder »

Het schooljaar is begonnen!

Maandag

De vakantie is voorbij, het nieuwe schooljaar is begonnen. We maken er met elkaar iets moois van. Veel succes en plezier allemaal! lees verder »

Fijne zomervakantie!

Maandag

Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie! Het bestuurskantoor is gesloten tot maandag 30 augustus 2021. lees verder »

Onze scholen deze week volop in het nieuws!

Donderdag

Onze scholen zijn deze week volop in het nieuws! In het Oirschots weekjournaal kun je lezen over: lees verder »

Kunstroute Fonkeling groot succes!

Donderdag

De afgelopen weken werkten de kinderen van Speelleerplein de Fonkeling met het thema ‘Kunst’. Zij maakten kennis met diverse kunstenaars en leerden over verschillende stijlen. lees verder »

Vacature leerkracht groep 6 BS De Beerze (wtf 0,6)

Maandag

Wij zoeken per 1 oktober 2021 (of eerder indien mogelijk) een enthousiaste en leergierige leerkracht voor groep 6 van basisschool De Beerze. lees verder »

Jaarverslag 2020

Maandag

Het jaarverslag 2020 is klaar en we hebben het gepubliceerd op deze website. lees verder »

Dana Wellens nieuwe directeur BS De Beerze

Donderdag

Basisschool De Beerze heeft per 1 juli 2021 een nieuwe directeur: Dana Wellens. Henri Kempenaars gaat met prepensioen, na een loopbaan van bijna 42 jaar in het primair onderwijs. In de maand juli is er tijdelijk sprake van een tweehoofdige directie op De Beerze, zodat de schoolleiding zorgvuldig overgedragen kan worden. lees verder »

Extra hulp voor de klas

Dinsdag

Het kabinet heeft extra geld beschikbaar gesteld voor het onderwijs omdat het coronavirus voor grote uitdagingen zorgt. De subsidieregeling ‘Extra hulp voor de klas’ is bedoeld om de continuïteit van het onderwijs in deze lastige tijd zo goed mogelijk te kunnen waarmaken. lees verder »

'Ouders, kinderen, wij: iedereen blij!'

Donderdag

Door de heropening van de buitenschoolse opvang kunnen basisschool de Beerze en BSO Bikkel weer verder werken aan het samengevoel. Daar worden wij blij van! lees verder »

In actie voor voedselbank Best en omstreken

Donderdag

Samen met de BSO's Korein Best en Oirschot hebben we een actie bedacht voor de voedselbank Best en omstreken. Doet u met ons mee? lees verder »

Vacature leerkracht BS De Beerze

Donderdag

Wij zoeken per 1 september 2021 een enthousiaste leerkracht voor basisschool De Beerze. lees verder »

Nieuwe directeur BS de Beerze

Dinsdag

Op 1 juli 2021 treedt Dana Wellens in dienst als nieuwe directeur van basisschool De Beerze. Zij volgt dan Henri Kempenaars op, die met prepensioen gaat. lees verder »

BSO weer open voor alle kinderen

Maandag

De BSO is weer open voor alle kinderen! Fijn dat iedereen ook buiten schooltijd weer bij onze kindcentra kan komen spelen en ontdekken. lees verder »

Vacature leerkracht groep 8 KC de Plataan

Dinsdag

Wij zoeken per 1 augustus 2021 een enthousiaste leerkracht voor groep 8 van Kindcentrum de Plataan.
lees verder »

Vacature vakleerkracht gymnastiek

Dinsdag

Vanwege zwangerschaps- en ouderschapsverlof is basisschool De Beerze op zoek naar een vakleerkracht gymnastiek (wtf 0,6). Het gaat om de periode juni tot en met december 2021. lees verder »

Ronleiding voor nieuwe kinderen en hun ouders

Maandag

Bent u op zoek naar een school voor uw kind? Maak dan een afspraak voor een persoonlijke rondleiding. lees verder »

Vacature directeur BS de Beerze

Maandag

Ben jij een bevlogen, ervaren, onderwijskundig leidinggevende die een uitdaging ziet in het leidinggeven aan en ontwikkelen van een kindcentrum? SKOBOS zoekt voor basisschool de Beerze een verbindende en proactieve directeur. lees verder »

Welkom terug!

Maandag

Vanochtend zijn onze scholen opengegaan. Fijn dat de kinderen er allemaal weer zijn! lees verder »

Informatie over heropening scholen 8 februari

Donderdag

Maandag 8 februari gaan onze scholen en de kinderdagopvang weer open (uitgezonderd bso). Rijksoverheid heeft al een aantal richtlijnen opgesteld onder welke voorwaarden we dat moeten en kunnen doen. Nu wachten we op de protocollen die landelijk nog aangepast moeten worden. lees verder »

Basisscholen en kinderdagopvang 8 februari weer open!

Maandag

Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. Dat heeft het kabinet gisteren, na advies van het OMT, besloten.  lees verder »

Informatiebijeenkomst ouders/verzorgers BS de Beerze

Donderdag

Donderdag 28 januari vindt een online informatieavond plaats voor ouders/verzorgers van de leerlingen van basisschool de Beerze. Tijdens deze avond geven wij een toelichting op het voorgenomen besluit om het onderwijs in de Beerzen per 1 augustus 2022 alleen nog op locatie Middelbeers aan te bieden. lees verder »

Vacature flex-leerkracht, onderwijsassistent en/of leraarondersteuner

Maandag

Wij zijn op zoek naar leerkrachten/onderwijsondersteuners/onderwijsassistenten om onze flexpool uit te breiden. lees verder »

Basisscholen en kinderopvang blijven dicht tot zeker 8 februari

Maandag

De basisscholen en de kinderopvanglocaties blijven dicht tot maandag 8 februari, behalve voor kwetsbare kinderen en de noodopvang. lees verder »

Lockdown verlengd, scholen blijven dicht

Woensdag

In de persconferentie van gisteravond heeft het kabinet bekend gemaakt dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dat betekent dat het primair onderwijs nog steeds les blijft geven op afstand. De kinderopvang is gesloten. Er geldt een uitzondering voor kwetsbare kinderen. Zij kunnen, na overleg met de directeur, wel naar school komen. lees verder »

Begroting 2021 goedgekeurd

Dinsdag

Hoeveel euro's komen er binnen en waar geven we ze aan uit? Bij SKOBOS hebben we te maken met diverse geldstromen, die we vastleggen in een begroting. lees verder »

Fijne feestdagen!

Vrijdag

Vanmiddag is de kerstvakantie écht begonnen. Anders dan we gehoopt hadden, maar laten we vooral niet vergeten om de lichtpuntjes te blijven zien. Wij wensen iedereen hele fijne en gezellige feestdagen! lees verder »

Scholen dicht van 16-12-2020 t/m 17-01-2021

Dinsdag

Nederland is vanwege het coronavirus weer in lockdown. Onze scholen zijn daarom fysiek gesloten vanaf woensdag 16 december 2020. Zij geven tot in ieder geval 17 januari 2021 les op afstand om zo het aantal contacten te beperken. lees verder »

Vanavond 19.00 uur toespraak Rutte

Maandag

U heeft vast de berichten gehoord en/of gelezen dat het kabinet momenteel een vergaande lockdown voorbereidt. Hoe die lockdown er precies uitziet, weten we nu nog niet. lees verder »

Vacature secretariële ondersteuning raad van toezicht

Donderdag

De raad van toezicht van SKOBOS zoekt per 1 januari 2021 secretariële ondersteuning. lees verder »

Rondleiding voor nieuwe leerlingen

Maandag

Wordt uw kind dit jaar drie jaar, dan kunt u uw kind aanmelden bij een basisschool. Het kiezen van een school is een belangrijk moment. U wilt natuurlijk dat uw kind er acht jaar lang met plezier naartoe gaat. Voordat u uw keuze maakt, is het fijn om eerst een kijkje te nemen op de verschillende scholen in de gemeente Oirschot. Zo kunt u de sfeer proeven en kijken of die aansluit bij wat u zoekt. lees verder »

Op zoek naar een school?

Donderdag

Bent u op zoek naar een school voor uw kind? Kijk dan eens op www.scholenopdekaart.nl. U kunt hier eenvoudig de vijf scholen van SKOBOS vinden en vergelijken. lees verder »

Vacature leerkracht

Dinsdag

Wij zoeken per 12 oktober 2020 een enthousiaste leerkracht voor groep 1-2 van Kindcentrum de Plataan. lees verder »

Welkom allemaal, we zijn weer begonnen!

Maandag

Vanochtend zijn onze scholen begonnen aan het schooljaar 2020-2021. Welkom (terug) allemaal! Wij wensen iedereen een heel fijn en leerzaam jaar toe. lees verder »

SKOBOS viert vakantie!

Maandag

Wegens de zomervakantie is het bestuurskantoor van SKOBOS gesloten van woensdag 15 juli tot en met vrijdag 14 augustus 2020. lees verder »

Zomerprogramma BSO

Donderdag

Voor de zomervakantie heeft Korein een leuk en uitdagend programma samengesteld op de BSO. De medewerkers reizen de hele wereld rond en jij kunt met ze mee! lees verder »

Passend Onderwijs Pluim voor BS De Beerze

Maandag

Afgelopen vrijdag ontvang basisschool De Beerze de Passend Onderwijs Pluim van Mila Reijrink en haar moeder Monique.  Directeur Henri Kempenaars en gedragsspecialist Marja Bossers waren blij verrast! lees verder »

Kindcentrumontwikkeling doe je samen!

Maandag

SKOBOS, Korein en Samenwijs gaan verder met de ontwikkeling van kindcentra in de gemeente Oirschot. Vanuit een gezamenlijke visie en aanpak bieden zij een doorlopend en uitdagend ontwikkelaanbod voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De drie partners hebben hun ambitie, doelen en richting vastgelegd in een visiedocument, dat zij maandag 29 juni ondertekend hebben. lees verder »

Vacature leerkracht

Donderdag

SKOBOS zoekt per 1 augustus 2020 een leerkracht voor Basisschool de Beerze in Middelbeers/Oostelbeers. lees verder »

Update coronavirus 19-05-2020

Dinsdag

Vanavond is er weer een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de eerder aangekondigde versoepelingen van een aantal strenge coronamaatregelen op 1 juni 2020 doorgaan. Ook is verteld dat het basisonderwijs op maandag 8 juni weer voor 100% opengaat, tenzij uit lopende onderzoeken blijkt dat dit niet verantwoord is. lees verder »

Vanaf 11 mei weer naar school

Maandag

Woensdag starten we weer met lesgeven. Eerst nog drie dagen thuis, op afstand. Vanaf maandag 11 mei ontvangen we onze leerlingen weer op de scholen. lees verder »

Oud voorzitter college van bestuur benoemd tot Ridder

Vrijdag

Frans Bruinsma, oud-voorzitter college van bestuur van SKOBOS, is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau! lees verder »

Update coronavirus 21-04-2020

Dinsdag

Vanavond is er weer een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de huidige maatregelen inzake het coronavirus deels verlengd en deels aangepast worden. Dit betekent dat de basisscholen en de kinderopvang vanaf 11 mei opengaan op een aangepaste manier. lees verder »

Nieuwe update na persconferentie 21 april

Donderdag

Op dinsdag 31 maart jongstleden heeft het kabinet bekend gemaakt dat alle coronamaatregelen in Nederland verlengd worden tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.
Dat besluit zal op dinsdag 21 april tijdens een persconferentie bekend gemaakt worden. lees verder »

Kindcentrummonitor

Dinsdag

SKOBOS werkt samen met Korein en SamenWijs aan kindcentrumontwikkeling. Om te weten waar we staan in deze ontwikkeling en waar we met elkaar verder in moeten investeren, hebben we een nulmeting gedaan met behulp van de kindcentrummonitor. Compasnul13 heeft ons hierin begeleid. lees verder »

Les op afstand

Donderdag

Onze leerlingen volgen nu al bijna vier weken onderwijs vanuit huis. Deze verandering vraagt nogal wat, zowel van kinderen, van leerkrachten en directeuren, als van ouders/verzorgers. lees verder »

Update coronavirus 31-03-2020

Dinsdag

Vanavond is er opnieuw een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de huidige maatregelen inzake het coronavirus verlengd worden tot en met dinsdag 28 april 2020. Dit betekent dat de scholen en kinderdagverblijven voorlopig gesloten blijven. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. lees verder »

Bereikbaarheid i.v.m. coronacrisis

Donderdag

De scholen van SKOBOS zijn gesloten conform de richtlijnen van de overheid en het RIVM.

Ook de medewerkers van het bestuurskantoor van SKOBOS werken zoveel mogelijk thuis. Het bestuurskantoor is daarom niet altijd bereikbaar op het vaste nummer. Probeer uw vraag zoveel mogelijk via de mail aan de desbetreffende medewerker te stellen. Raadpleeg hiervoor onze contactgegevens. lees verder »

de linde beweegtips

Bewegen met juf Reggy

Dinsdag

Juf Reggy is vakdocent bewegingsonderwijs op Kindcentrum de Linde. Zij zet dagelijks een beweegtip op YouTube om de kinderen voldoende te laten bewegen nu ze allemaal thuis zitten. lees verder »

Tweede week onderwijs op afstand

Maandag

De tweede week van onderwijs op afstand is gestart. Wij wensen onze leerlingen, hun ouders en onze medewerkers ook deze week veel succes om deze klus zo goed mogelijk te klaren. Samen staan we sterk! lees verder »

Open dagen worden verzet

Maandag

Alle scholen in Nederland zijn tot en met 6 april gesloten vanwege het coronavirus. Dat betekent dat de open dagen op onze scholen helaas ook niet door kunnen gaan. lees verder »

Update coronavirus 15-03-2020

Zondag

Vandaag is er opnieuw een persconferentie geweest waarin aanvullende maatregelen bekend zijn gemaakt inzake het coronavirus. De boodschap is duidelijk, alle scholen sluiten tot en met 6 april 2020 voor fysiek onderwijs. lees verder »

Scholen en kindervang sluiten, brief ouders volgt z.s.m.

Zondag

Om 17.30 uur is tijdens de persconferentie door minister Slob bekend gemaakt dat scholen en kinderopvang tot en met 6 april sluiten. Voor ouders of verzorgden die werken in cruciale beroepsgroepen, blijven de scholen en kinderopvanglocaties wel open. Vanavond ontvangen de ouders van onze scholen een brief waarin we het een en ander toelichten. lees verder »

Update coronavirus 12-03-2020

Donderdag

Vanmiddag is het kabinet voor de derde keer samengekomen in crisisoverleg vanwege de uitbraak van het coronavirus. In een persconferentie vertelden premier Mark Rutte, minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport en Jaap van Dissel van het RIVM wat in het overleg is besproken.
Het sluiten van basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen is niet aan de orde. Onze scholen blijft dus gewoon open. lees verder »

Open dagen nieuwe kinderen

Woensdag

De scholen en kindcentra van SKOBOS verwelkomen graag nieuwe kinderen en hun ouders. Daarom organiseren wij in maart op elke school en kindcentrum een open dag. lees verder »

Update coronavirus 10-03-2020

Dinsdag

De richtlijnen van het RIVM voor de inwoners van Noord-Brabant blijven gelden tot en met maandag 16 maart 2020. Dat zijn de richtlijnen waar SKOBOS en haar scholen zich allemaal aan houden, totdat er een nieuw advies komt. lees verder »

Update coronavirus 08-03-2020

Zondag

Sinds zaterdag 29 februari hebben we u geïnformeerd over de genomen maatregelen en de dringende adviezen over de situatie rondom het coronavirus. We zijn nu ruim een week verder na de eerste besmetting van het coronavirus in Nederland en afgelopen vrijdag heeft het RIVM een nieuw, verscherpt advies voor inwoners van Noord-Brabant gecommuniceerd. SKOBOS en haar scholen volgen dit advies op. lees verder »

Aanvullende informatie coronavirus

Maandag

Op 29 februari j.l. plaatsten wij een bericht over de situatie rond het coronavirus. Diezelfde dag ontvingen de ouders van onze leerlingen hier ook een e-mail over. Nu geven we u een update naar aanleiding van de laatst bekend geworden informatie. lees verder »

Coronavirus, aanpak SKOBOS

Zaterdag

U heeft ongetwijfeld vernomen dat het coronavirus is geconstateerd bij een patiënt in onze regio. SKOBOS en haar scholen handelen naar de adviezen van de GGD en het RIVM. lees verder »

De scholen van SKOBOS voeren actie op 30 en 31 januari

Dinsdag

Het primair en voortgezet onderwijs gaat op 30 en 31 januari 2020 weer staken. De scholen van SKOBOS zijn op deze dagen gesloten voor de kinderen, want de leerkrachten gaan op die dagen actievoeren. Wij vragen onze ouders/verzorgers om voor deze dagen zelf opvang te regelen voor hun kind(eren). 
lees verder »

Lezing Steven Pont - Curlingouders

Donderdag

Op verzoek van SKOBOS komt ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut Steven Pont op dinsdag 21 januari 2020 naar Theater De Enck. Hij geeft dan een lezing over onze risicomijdende maatschappij, curlingouders, goed-genoeg-ouders en wat dit allemaal doet met kinderen.  lees verder »

Kerstvakantie

Donderdag

Wij wensen iedereen een hele fijne en gezellige kerstvakantie. Lekker genieten van twee weken vrij en tot maandag 6 januari allemaal! lees verder »

Scholengroep Brussel op werkbezoek bij SKOBOS

Maandag

SKOBOS ontvangt op woensdag 27 en donderdag 28 november 2019 een groep directeuren van Scholengroep Brussel. Scholengroep Brussel is een grote organisatie voor o.a. primair en voortgezet onderwijs en kinderopvang in Brussel. In het kader van haar jaarlijkse gezamenlijke ontwikkeling en scholing komt zij bij SKOBOS inspiratie en ideeën opdoen. lees verder »

Nieuwe PR-film SKOBOS

Maandag

Afgelopen donderdag namen wij met een mini-symposium in Theater De Enck afscheid van onze bestuursvoorzitter Frans Bruinsma. Ter ere van zijn vertrek hebben wij een nieuwe pr-film gemaakt, die we die middag voor het eerst lieten zien. lees verder »

Wisseling van de wacht

Donderdag

Vandaag nemen wij na twaalf jaar afscheid van Frans Bruinsma als bestuursvoorzitter van SKOBOS. Dit doen we met een onderwijssymposium in De Enck in Oirschot. lees verder »

Op termijn mogelijk toch IKC op De Klep

Donderdag

De gemeenteraad van Oirschot vergaderde afgelopen dinsdagavond over de begroting voor de jaren 2020 en verder. Eén van de onderwerpen was het integraal kindcemtrum op Sportpark De Klep in Middelbeers. In principe ziet iedereen het plan van een IKC op De Klep wel zitten, maar door financiële beperkingen leek het op de lange baan geschoven te worden. lees verder »

Staking woensdag 6 november 2019

Donderdag

De vakbonden AOb, AVS, CNV Onderwijs, FNV en FvOv hebben een staking aangekondigd op woensdag 6 november 2019. Zij roepen alle medewerkers uit het primair en voortgezet onderwijs op te gaan staken. De bonden eisen van het kabinet dat er geld vrijgemaakt wordt voor een hoger salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk. Het bestuur van SKOBOS onderschrijft de eisen van de bonden. lees verder »

Mooi interview met juf Roxanne van AvontuurRijk

Maandag

Roxanne Holsheimer-van Koppenhagen is leerkracht op Dalton Kindcentrum Avontuurrijk en zij is onlangs geïnterviewd over haar werk in het onderwijs. Haar verhaal is te lezen op Hier wil ik werken.nu, een platform om meer aandacht te creëren voor werkgeverschap in het onderwijs, zodat leerkrachten zich weer gezien en gehoord voelen. lees verder »

Afscheid voorzitter college van bestuur

Maandag

Op donderdag 14 november 2019 neemt Frans Bruinsma na twaalf jaar afscheid als voorzitter van het college van bestuur van SKOBOS.
Ter gelegenheid hiervan organiseert de raad van toezicht in theater De Enck in Oirschot een mini-symposium met als thema "Grensverleggend Groeien". Dit symposium is uitsluitend voor genodigden. lees verder »

Plan om techniekonderwijs in regio te versterken

Dinsdag

We hebben onze handtekening gezet onder het mooie plan om het techniekonderwijs in de regio te versterken. Dit doen we samen met verschillende gemeenten en onderwijsinstellingen, waaronder gemeente Oirschot en Kempenhorst College. Het doel is dat meer leerlingen voor technische vmbo-profielen kiezen en in de techniek gaan werken. lees verder »

delindescholenloop

De Linde organiseert succesvolle Reina's Scholenloop

Maandag

De kinderen van Kindcentrum de Linde liepen op donderdag 26 spetember Reina's scholenloop van Running Team Oirschot. De kinderen hadden sponsoren gezocht om zoveel mogelijk geld in te zamelen. lees verder »

GMR-vergadering 23 oktober 2019

Donderdag

De GMR vergadert een aantal keer per schooljaar op het bestuurskantoor van SKOBOS. De eerstvolgende vergadering is op dinsdag 23 oktober 2019 om 20.00 uur. U bent als toehoorder welkom om aanwezig te zijn. lees verder »

We zijn weer begonnen!

Maandag

Na een fijne zomervakantie zijn we gestart met het nieuwe schooljaar. lees verder »

SKOBOS heeft vakantie!

Donderdag

Wegens de zomervakantie is het bestuurskantoor van SKOBOS gesloten van maandag 15 juli tot en met vrijdag 9 augustus 2019. lees verder »

Bedankt voor alle hulp!

Maandag

Elk schooljaar kunnen onze scholen rekenen op hulp van ouders, opa's, oma's en andere vrijwilligers. Zonder hun hulp en ondersteuning is het voor onze scholen niet mogelijk om allerlei activiteiten te organiseren. lees verder »

Toetsadviezen centrale eindtoets zijn correct

Dinsdag

Dit voorjaar hebben duizenden basisscholieren een eindtoets gemaakt. De leerlingen uit groep 8 van alle SKOBOS-scholen hebben de Centrale Eindtoets van het College voor Toetsen en Examens gemaakt. lees verder »

BSO-programma meivakantie

Woensdag

Onze BSO heeft voor de meivakantie allerlei leuke activiteiten gepland! lees verder »

Nieuwe voorzitter College van Bestuur SKOBOS bekend

Dinsdag

De Raad van Toezicht van SKOBOS heeft mevrouw drs. E.J. (Liesbeth) van den Berg-Hardenbol per 1 augustus 2019 benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van SKOBOS. Mevrouw Van den Berg-Hardenbol volgt daarmee de heer F.G.M. (Frans) Bruinsma op, de huidige voorzitter College van Bestuur. De heer Bruinsma bereikt dit najaar de pensioengerechtigde leeftijd en neemt dan afscheid van SKOBOS. lees verder »

Staking vrijdag 15 maart 2019

Donderdag

De AOb, FNV Onderwijs en Onderzoek en de FvOV hebben een actieweek aangekondigd in maart 2019 voor meer investeringen in het onderwijs. De afsluiting is een landelijke onderwijsstaking op vrijdag 15 maart. Daaraan doen alle sectoren mee, van basisschool tot universiteit. Zij willen onder andere een verlaging van de werkdruk en de salarissen moeten omhoog. lees verder »

Fijne carnavalsvakantie

Donderdag

Of je het nou viert in Skôn Orre Gat, Strijkersgat of Oliedonk, wij wensen iedereen een hele gezellige carnaval en een fijne vakantie. Graag tot maandag 11 maart allemaal! lees verder »

Open dagen voor nieuwe kinderen

Maandag

De scholen en kindcentra van SKOBOS verwelkomen graag nieuwe kinderen en hun ouders. Daarom organiseren wij in maart op elke school en kindcentrum een open dag. lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen. Het geeft aan waarvoor SKOBOS staat, wat onze identiteit en waarden zijn. Een visie is een algemene voorstelling van de toekomst van de organisatie. Het geeft aan waarvoor SKOBOS gaat, welke richting we op willen gaan. lees verder »

Centrale Eindtoets groep 8

Maandag

Op 16, 17 en 18 april 2019 staat de Centrale Eindtoets gepland voor de leerlingen van groep 8. Afgelopen jaar hebben wij deze toets op onze scholen voor de eerste keer digitaal afgenomen. Dit jaar wilden wij dezelfde opzet hanteren, maar dat is helaas niet mogelijk. lees verder »

Stand van zaken kindcentrum De Klep

Vrijdag

Op dinsdag 15 januari 2019 vond in het gemeentehuis van Oirschot een opiniërende raadsvergadering plaats over de mogelijke ontwikkeling van een kindcentrum op sportpark De Klep in Middelbeers. lees verder »

Vertelpunt Passend Onderwijs

Maandag

SKOBOS participeert in het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs De Kempen. Op 13 maart 2019 brengt Minister Slob een regiobezoek bij de samenwerkingsverbanden PO en VO Eindhoven e.o., Helmond-Peelland en De Kempen. Om dit beziek goed voor te bereiden heeft de minister een digitaal vertelpunt geopend. lees verder »

Vakantierooster 2019-2020

Dinsdag

Het vakantierooster van het schooljaar 2019-2020 is bekend. lees verder »

Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool heeft een nieuwe naam

Donderdag

Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool heet voortaan Dalton Kindcentrum AvontuurRijk! lees verder »

Fijne kerstvakantie!

Donderdag

Wij wensen iedereen een hele fijne kerstvakantie! lees verder »

Week tegen Kindermishandeling: 19 t/m 25 november

Dinsdag

Het thema van de Week is dit jaar: Ik maak het verschil

In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. lees verder »

Vacature Onderwijsbestuurder

Maandag

De Raad van Toezicht van SKOBOS zoekt per augustus 2019 een onderwijsbestuurder. lees verder »

Kom een kijkje nemen bij Peuterwerk!

Zondag

Peuters breiden graag hun wereld uit met nieuwe ontdekkingen en samenspel met leeftijdsgenootjes. Het peuterwerk op drie van onze kindcentra geeft uw peuter volop gelegenheid om samen te spelen, te ontdekken en te ontwikkelen. Tijdens schoolweken is uw kind twee ochtenden van drie uur welkom bij peuterwerk. Hij/zij kan zich bij ons in eigen tempo ontwikkelen met leeftijdsgenootjes, onder begeleiding van geschoolde pedagogisch medewerkers. Op een speelse en ongedwongen wijze, want een peuter ontwikkelt zich door doen, voelen en lijfelijk bezig zijn. Daarbij maken we gebruik van VVE-methodes (Voor- en Vroegschoolse Educatie). lees verder »

BS de Beerze zet haar beste beentje voor bij Reina's scholenloop

Zondag

De kinderen van basisschool de Beerze liepen op donderdag 4 oktober Reina's scholenloop van Running Team Oirschot. Om zoveel mogelijk geld te verdienen voor het vakantiehuis van RTO waar mensen met kanker gratis kunnen verblijven, hadden de kinderen van tevoren sponsoren gezocht. lees verder »

Informatieavond “Mediaopvoeding: hoe doe je dat?”

Donderdag

Op woensdag 31 oktober aanstaande organiseren wij een informatieavond over mediaopvoeding. Hoe kun je je kind helpen om verstandig om te gaan met internet, gamen en sociale media? lees verder »

Vacature directeur Kindcentrum de Linde

Donderdag

SKOBOS zoekt voor Kindcentrum de Linde per begin 2019 een innovatieve en daadkrachtige directeur die samen met het betrokken team de ontwikkeling naar een kindcentrum intensiveert en borgt. De reactietermijn is inmiddels gesloten, solliciteren is niet meer mogelijk. lees verder »

Onderwijsassistenten en gymleerkrachten op onze scholen

Maandag

Vanaf schooljaar 2018-2019 is er voor elke school in het primair onderwijs extra geld om de werkdruk aan te pakken. Elke school krijgt, op basis van het aantal leerlingen, een bedrag om de werkdruk op de school merkbaar te verminderen. Van dit geld hebben de scholen van SKOBOS voor het nieuwe schooljaar onderwijsassistenten en/of leerkrachten bewegingsonderwijs aangesteld. lees verder »

Het schooljaar 2018-2019 is gestart!

Maandag

Na zes weken zomervakantie zijn we gestart met het nieuwe schooljaar. Onze medewerkers kwamen vorige week al bij elkaar voor de voorbereidingen. lees verder »

SKOBOS viert vakantie!

Dinsdag

Wegens de zomervakantie is het bestuurskantoor van SKOBOS van maandag 16 juli t/m vrijdag 10 augustus 2018 gesloten. lees verder »

Fijne meivakantie

Donderdag

Van 27 april tot en met 13 mei zijn al onze scholen gesloten i.v.m. Koningsdag en aansluitend de meivakantie. Onze kinderopvang is wel geopend tijdens de vakantie. lees verder »

Aan de slag met werkdruk

Maandag

Een veel gehoorde klacht binnen het primair onderwijs is dat de werkdruk te hoog is. Die hoge werkdruk is een van de redenen waarom leerkrachten in Nederland het afgelopen jaar al verschillende keren hebben gestaakt. Onlangs gebeurde dit ook weer. lees verder »

Vacature directeur Kindcentrum de Linde

Donderdag

SKOBOS zoekt voor Kindcentrum de Linde in Oirschot per 01-08-2018 een ervaren en daadkrachtige directeur. lees verder »

Rapport De Staat van het Onderwijs

Dinsdag

Elk jaar maakt de Inspectie van het Onderwijs een overzicht van de trends en ontwikkelingen in het onderwijs. Op 11 april was het jaarlijkse congres De Staat van het Onderwijs waar de inspectie het gelijknamige rapport overhandigde aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. lees verder »

Staking vrijdag 13 april 2018

Dinsdag

Op vrijdag 13 april 2018 organiseert het PO-Front een stakingsactie voor het basisonderwijs in Brabant en Limburg. De meeste leerkrachten van vier van de vijf SKOBOS-scholen doen hieraan mee. Dat betekent dat de Antoniusschool, Kindcentrum de Plataan, Kindcentrum de Linde en Speelleerplein de Fonkeling vrijdag gesloten zijn. De leerkrachten van Basisschool de Beerze staken niet en de school is die dag gewoon open. lees verder »

Ontdekken en leren op het groene schoolplein

Dinsdag

Groene schoolpleinen zijn gezond, aantrekkelijk, leerzaam, bevorderen biodiversiteit, leveren een bijdrage aan het klimaatbestendig maken van de leefomgeving, verminderen het pestgedrag en het wordt een plek waar je zelfs na schooltijd nog graag verblijft. lees verder »

Open dagen voor nieuwe leerlingen

Donderdag

De scholen en kindcentra van SKOBOS verwelkomen graag nieuwe kinderen en hun ouders. Daarom organiseren wij ieder jaar in maart op elke school en kindcentrum een open dag. Een mooie kans voor belangstellenden, maar vooral voor ouders met peuters om eens ongedwongen een kijkje te nemen bij een of meerdere scholen/kindcentra, de sfeer te proeven en in gesprek te gaan met leerkrachten, leerlingen en directie. lees verder »

Intentieovereenkomst integraal kindcentrum sportpark De Klep

Dinsdag

We zijn weer een stap dichter bij de realisatie van een kindcentrum op sportpark De Klep in Middelbeers! Op maandagmiddag 8 januari 2018 tekenden vertegenwoordigers van SKOBOS, Samenwijs Opvang, voelbalvereniging Beerse Boys, Buurtbeheer Middelbeers Westelbeers, Dorpsraad Oostelbeers en de gemeente Oirschot een intentieovereenkomst voor de totstandkoming van een integraal kindcentrum binnen een termijn van vijf tot acht jaar. lees verder »

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag

Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond 2018! lees verder »

Fijne kerstvakantie!

Vrijdag

De kerstvakantie is begonnen, geniet ervan! We zien iedereen graag weer terug in het nieuwe jaar, op maandag 8 januari. lees verder »

SKOBOS-scholen gesloten op 12 december i.v.m. staking

Donderdag

Op dinsdag 12 december aanstaande gaan de meeste leerkrachten van de SKOBOS-scholen weer staken voor minder werkdruk en een eerlijk salaris. Dat betekent dat de scholen die dag dicht zijn. Ouders moeten voor die dag zelf opvang regelen voor hun kind(eren). Dat kan bijvoorbeeld via Korein Kinderplein. lees verder »

Week van de mediawijsheid

Vrijdag

Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken de leerlingen van groep 7 en 8 van Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool, basisschool de Beerze en Speelleerplein de Fonkeling in de MediaMasters Game, dat gespeeld wordt tijdens de Week van de Mediawijsheid (17 tot en met 24 november 2017) lees verder »

SKOBOS en Korein Kinderplein bekrachtigen samenwerking

Maandag

SKOBOS en Korein Kinderplein gaan officieel met elkaar samenwerken aan de vorming van (integrale) kindcentra op de scholen van SKOBOS. Op dinsdag 24 oktober tekenen zij een samenwerkingsovereenkomst, waarin de afspraken staan om in de gemeente Oirschot onderwijs en kinderopvang onder één dak en onder één directeur mogelijk te maken. lees verder »

Herfstvakantie

Vrijdag

Het is herfstvakantie! Wij wensen iedereen een fijne en gezellige week toe. Tot ziens op maandag 23 oktober op een van onze scholen en kindcentra. lees verder »

Geslaagde opwarmer kinderboekenweek voor kinderen gr 4, 5, 6

Dinsdag

Gisteren genoten alle kinderen van groep 4, 5 en 6 van de SKOBOS-scholen van 'De kunst van het griezelen' van Paul van Loon & andere Snuiters. Een voorstelling met liedjes, verhalen, popmuziek, rock and roll en vrolijke griezelavonturen, oftewel: GRUMOR! lees verder »

Studiedag in het teken van SKOBOS 2.0

Donderdag

Vrijdag 22 september was de jaarlijkse SKOBOS-studiedag voor al onze medewerkers. Deze dag stond in het teken van ons project SKOBOS 2.0. Met SKOBOS 2.0 verdiepen wij ons in het leren in de 21e eeuw. lees verder »

SKOBOS-scholen gesloten op 5 oktober ivm staking

Donderdag

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat leerkrachten van basisscholen zich ernstig zorgen maken over de toekomst van het primair onderwijs in Nederland. Door lage salarissen en hoge werkdruk is het beroep van leraar onaantrekkelijk geworden. We merken dat het tekort aan leraren steeds groter wordt. Nu al is het erg moeilijk om geschikte invallers te vinden. lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

We zijn weer begonnen!

Maandag

Bij de scholen en kindcentra van SKOBOS stonden vanochtend deuren wijd open om alle leerlingen en hun ouders te verwelkomen. We gaan er met z'n allen een mooi en leerzaam schooljaar van maken! lees verder »

TaalBOS verhuist naar Kindcentrum de Plataan

Maandag

Vanaf het schooljaar 2017-2018 verhuist TaalBOS van basisschool de Beerze in Oostelbeers naar Kindcentrum de Plataan in Oirschot. De kinderen die NT2-onderwijs nodig hebben, gaan op maandag- t/m donderdagochtend naar de taalklas. lees verder »

SKOBOS viert vakantie!

Vrijdag

Wegens de zomervakantie is het bestuurskantoor van SKOBOS van vrijdag 21 juli t/m vrijdag 18 augustus 2017 gesloten. Wij wensen iedereen een hele fijne en zonnige vakantie toe. Alle kinderen zien wij graag weer op maandag 28 augustus terug op onze scholen. lees verder »

SKOBOS en KempenKind beëindigen fusietraject

Dinsdag

Stichting Katholiek Basisonderwijs De Beerzen, Oirschot en Spoordonk (SKOBOS) en Onderwijsstichting KempenKind hebben vorige week besloten het ingezette fusietraject tussen beide besturen te beëindigen. lees verder »

SKOBOS pleit voor nieuw kindcentrum de Beerze op De Klep

Maandag

Basisschool de Beerze is een van de vijf scholen van SKOBOS. Deze school heeft twee schoollocaties, één in Middelbeers en één in Oostelbeers. Voor SKOBOS is het op langere termijn niet haalbaar om de locatie in Oostelbeers te handhaven. Dit heeft te maken met onderwijskundige, kwalitatieve en organisatorische motieven. Wanneer in de Beerze een koppeling gerealiseerd wordt tussen kinderopvang en onderwijs, zijn twee aparte locaties vanuit o.a. organisatorisch en financieel oogpunt niet realistisch. Om de kwaliteit van eigentijds onderwijs in de Beerze voor nu - maar ook voor de komende vijfentwintig jaar - te waarborgen, is het voor SKOBOS noodzakelijk dat basisschool de Beerze zich huisvest op één locatie. Wij pleiten daarom voor een nieuw kindcentrum (school en kinderopvang samen) op "De Klep". lees verder »

PO in Actie op 27 juni

Maandag

Op dinsdag 27 juni aanstaande zijn er acties gepland in het primair onderwijs. In heel Nederland leggen veel leerkrachten uit het basisonderwijs het werk een uur neer. lees verder »

Opbrengst pop-up store

Donderdag

Eind maart openden de leerlingen van groep 6a en 8a van Kindcentrum de Linde hun pop-up store 'De Ontmoeting'. Daar verkochten ze allerlei spullen, zoals speelgoed en kleding, waarvan de opbrengst bestemd was voor kinderen van nieuwkomers (vluchtelingen) in Oirschot. lees verder »

Vakantie- en vrije dagenrooster 2017-2018

Maandag

Het rooster van de vakanties en vrije dagen in het schooljaar 2017-2018 is bekend. U kunt het vinden onder 'Ouders'. lees verder »

Gezellige meivakantie!

Vrijdag

Wij wensen iedereen een hele gezellige en zonnige meivakantie! lees verder »

Geweldige opbrengst sponsorloop Fonkeling

Donderdag

Onlangs organiseerde Speelleerplein de Fonkeling een sponsorloop om geld op te halen voor Alpe d'Huzes. Het was een zeer geslaagde dag en de kinderen hebben maar liefst een bedrag van € 4.130,16 bij elkaar gelopen en getrapt. lees verder »

Fijne paasdagen!

Zondag

Wij wensen iedereen fijne en gezellige paasdagen toe! lees verder »

Fonkeling beklimt berg voor Alpe d'HuZes

Dinsdag

Verschillende families van Speelleerplein de Fonkeling zijn geconfronteerd met kanker in het gezin. Daarom organiseert de Fonkeling dit jaar op vrijdag 7 april een sponsortocht waarvan de opbrengst volledig naar Alpe d'HuZes gaat. lees verder »

Pop-up store 'De Ontmoeting' van Kindcentrum de Linde deze week geopend

Dinsdag

Bij Kindcentrum de Linde werken alle groepen met leerarrangementen. De kinderen van groep 6a en 8a zijn bezig met een pop-up store waar ze allerlei spullen verkopen, zoals bijvoorbeeld speelgoed en kleding. lees verder »

Leerlingen planten bomen op nationale Boomfeestdag

Maandag

Op 22 maart 2017 viert Stichting Nationale Boomfeestdag haar 60-jarig jubileum. Elk jaar worden gemiddeld 200.000 bomen geplant. lees verder »

Open dag bij scholen en kindcentra SKOBOS

Dinsdag

De scholen en kindcentra van SKOBOS verwelkomen graag nieuwe kinderen en hun ouders. Daarom organiseren wij ieder jaar in maart op elke school en kindcentrum een open dag. lees verder »

Carnavalsvakantie

Vrijdag

Gisteren en vandaag is er volop carnaval gevierd op onze scholen en kindcentra. Het was een gezellige boel. lees verder »

Groep 8 Kindcentrum de Linde runt restaurant

Maandag

De kinderen van groep 8 van Kindcentrum de Linde hebben voor een avond een restaurant gerund. De gasten waren hun ouders. lees verder »

Afscheid kinderen TaalBOS

Maandag

In februari 2016 is SKOBOS gestart met de NT2-klas TaalBOS. In TaalBOS leren anderstalige kinderen de Nederlandse taal. Dit zijn met name kinderen van het AZC in Westelbeers. lees verder »

Nieuwe directeur Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool

Maandag

Met ingang van 1 januari 2017 is Sandra van der Linden gestart als nieuwe directeur van Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool Oirschot. lees verder »

Gelukkig nieuwjaar!

Zaterdag

Voor iedereen een gelukkig, gezond en leerzaam 2017 gewenst! lees verder »

De bovenschoolse Plusklas en de First Lego League 2016

Vrijdag

De bovenschoolse Plusklas van SKOBOS deed ook dit jaar mee aan de First Lego League. De First Lego League (FLL) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. lees verder »

Fijne kerstvakantie!

Vrijdag

Wij wensen iedereen een hele fijne en gezellige kerstvakantie! lees verder »

Leerlingen Plusklas organiseren uitstapje voor bewoners St. Joris

Donderdag

De leerlingen van de bovenschoolse Plusklas van SKOBOS hebben een bijzonder uitstapje georganiseerd voor de bewoners van zorgcentrum St. Joris. Zij zijn met de bewoners op stap geweest naar de Ark van Noah in Best. lees verder »

SKOBOS en KempenKind onderzoeken mogelijkheid tot fusie

Maandag

Stichting Katholiek Basisonderwijs de Beerze, Oirschot en Spoordonk (SKOBOS) en onderwijsstichting KempenKind hebben besloten om een bestuurlijke fusie tussen beide organisaties te onderzoeken. Op 15 november hebben zij een intentieverklaring ondertekend, waarin staat welke stappen zij ondernemen om tot een definitief besluit te komen. lees verder »

SKOBOS-studiedag in het teken van breinontwikkeling

Maandag

Op vrijdag 4 november vond de jaarlijkse studiedag van SKOBOS plaats. De ochtend stond in het teken van breinontwikkeling. Betsy van der Kraft gaf een boeiende lezing over dit onderwerp: hoe ontwikkelt ons brein zich in de eerste jaren van ons leven? lees verder »

Peuterwerk bij Kindcentrum de Linde

Donderdag

Vanaf 31 oktober 2016 kan uw kind vanaf 2 jaar bij ons spelenderwijs de wereld ontdekken en verkennen met andere peuters. lees verder »

Project ouderen en dieren van bovenschoolse Plusklas

Maandag

De leerlingen van de bovenschoolse Plusklas van SKOBOS doen mee aan de First LEGO League. Binnen het thema ‘Animal Allies’ moeten ze een project opzetten. lees verder »