SKOBOS nieuws

Van binnen én buiten

Intentieovereenkomst integraal kindcentrum sportpark De Klep

Dinsdag

We zijn weer een stap dichter bij de realisatie van een kindcentrum op sportpark De Klep in Middelbeers! Op maandagmiddag 8 januari 2018 tekenden vertegenwoordigers van SKOBOS, Samenwijs Opvang, voelbalvereniging Beerse Boys, Buurtbeheer Middelbeers Westelbeers, Dorpsraad Oostelbeers en de gemeente Oirschot een intentieovereenkomst voor de totstandkoming van een integraal kindcentrum binnen een termijn van vijf tot acht jaar. lees verder »

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag

Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond 2018! lees verder »

Fijne kerstvakantie!

Vrijdag

De kerstvakantie is begonnen, geniet ervan! We zien iedereen graag weer terug in het nieuwe jaar, op maandag 8 januari. lees verder »

SKOBOS-scholen gesloten op 12 december i.v.m. staking

Donderdag

Op dinsdag 12 december aanstaande gaan de meeste leerkrachten van de SKOBOS-scholen weer staken voor minder werkdruk en een eerlijk salaris. Dat betekent dat de scholen die dag dicht zijn. Ouders moeten voor die dag zelf opvang regelen voor hun kind(eren). Dat kan bijvoorbeeld via Korein Kinderplein. lees verder »

Week van de mediawijsheid

Vrijdag

Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken de leerlingen van groep 7 en 8 van Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool, basisschool de Beerze en Speelleerplein de Fonkeling in de MediaMasters Game, dat gespeeld wordt tijdens de Week van de Mediawijsheid (17 tot en met 24 november 2017) lees verder »

SKOBOS en Korein Kinderplein bekrachtigen samenwerking

Maandag

SKOBOS en Korein Kinderplein gaan officieel met elkaar samenwerken aan de vorming van (integrale) kindcentra op de scholen van SKOBOS. Op dinsdag 24 oktober tekenen zij een samenwerkingsovereenkomst, waarin de afspraken staan om in de gemeente Oirschot onderwijs en kinderopvang onder één dak en onder één directeur mogelijk te maken. lees verder »

Herfstvakantie

Vrijdag

Het is herfstvakantie! Wij wensen iedereen een fijne en gezellige week toe. Tot ziens op maandag 23 oktober op een van onze scholen en kindcentra. lees verder »

Geslaagde opwarmer kinderboekenweek voor kinderen gr 4, 5, 6

Dinsdag

Gisteren genoten alle kinderen van groep 4, 5 en 6 van de SKOBOS-scholen van 'De kunst van het griezelen' van Paul van Loon & andere Snuiters. Een voorstelling met liedjes, verhalen, popmuziek, rock and roll en vrolijke griezelavonturen, oftewel: GRUMOR! lees verder »

Studiedag in het teken van SKOBOS 2.0

Donderdag

Vrijdag 22 september was de jaarlijkse SKOBOS-studiedag voor al onze medewerkers. Deze dag stond in het teken van ons project SKOBOS 2.0. Met SKOBOS 2.0 verdiepen wij ons in het leren in de 21e eeuw. lees verder »

SKOBOS-scholen gesloten op 5 oktober ivm staking

Donderdag

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat leerkrachten van basisscholen zich ernstig zorgen maken over de toekomst van het primair onderwijs in Nederland. Door lage salarissen en hoge werkdruk is het beroep van leraar onaantrekkelijk geworden. We merken dat het tekort aan leraren steeds groter wordt. Nu al is het erg moeilijk om geschikte invallers te vinden. lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

We zijn weer begonnen!

Maandag

Bij de scholen en kindcentra van SKOBOS stonden vanochtend deuren wijd open om alle leerlingen en hun ouders te verwelkomen. We gaan er met z'n allen een mooi en leerzaam schooljaar van maken! lees verder »

TaalBOS verhuist naar Kindcentrum de Plataan

Maandag

Vanaf het schooljaar 2017-2018 verhuist TaalBOS van basisschool de Beerze in Oostelbeers naar Kindcentrum de Plataan in Oirschot. De kinderen die NT2-onderwijs nodig hebben, gaan op maandag- t/m donderdagochtend naar de taalklas. lees verder »

SKOBOS viert vakantie!

Vrijdag

Wegens de zomervakantie is het bestuurskantoor van SKOBOS van vrijdag 21 juli t/m vrijdag 18 augustus 2017 gesloten. Wij wensen iedereen een hele fijne en zonnige vakantie toe. Alle kinderen zien wij graag weer op maandag 28 augustus terug op onze scholen. lees verder »

SKOBOS en KempenKind beëindigen fusietraject

Dinsdag

Stichting Katholiek Basisonderwijs De Beerzen, Oirschot en Spoordonk (SKOBOS) en Onderwijsstichting KempenKind hebben vorige week besloten het ingezette fusietraject tussen beide besturen te beëindigen. lees verder »

SKOBOS pleit voor nieuw kindcentrum de Beerze op De Klep

Maandag

Basisschool de Beerze is een van de vijf scholen van SKOBOS. Deze school heeft twee schoollocaties, één in Middelbeers en één in Oostelbeers. Voor SKOBOS is het op langere termijn niet haalbaar om de locatie in Oostelbeers te handhaven. Dit heeft te maken met onderwijskundige, kwalitatieve en organisatorische motieven. Wanneer in de Beerze een koppeling gerealiseerd wordt tussen kinderopvang en onderwijs, zijn twee aparte locaties vanuit o.a. organisatorisch en financieel oogpunt niet realistisch. Om de kwaliteit van eigentijds onderwijs in de Beerze voor nu - maar ook voor de komende vijfentwintig jaar - te waarborgen, is het voor SKOBOS noodzakelijk dat basisschool de Beerze zich huisvest op één locatie. Wij pleiten daarom voor een nieuw kindcentrum (school en kinderopvang samen) op "De Klep". lees verder »

PO in Actie op 27 juni

Maandag

Op dinsdag 27 juni aanstaande zijn er acties gepland in het primair onderwijs. In heel Nederland leggen veel leerkrachten uit het basisonderwijs het werk een uur neer. lees verder »

Opbrengst pop-up store

Donderdag

Eind maart openden de leerlingen van groep 6a en 8a van Kindcentrum de Linde hun pop-up store 'De Ontmoeting'. Daar verkochten ze allerlei spullen, zoals speelgoed en kleding, waarvan de opbrengst bestemd was voor kinderen van nieuwkomers (vluchtelingen) in Oirschot. lees verder »

Vakantie- en vrije dagenrooster 2017-2018

Maandag

Het rooster van de vakanties en vrije dagen in het schooljaar 2017-2018 is bekend. U kunt het vinden onder 'Ouders'. lees verder »

Gezellige meivakantie!

Vrijdag

Wij wensen iedereen een hele gezellige en zonnige meivakantie! lees verder »

Geweldige opbrengst sponsorloop Fonkeling

Donderdag

Onlangs organiseerde Speelleerplein de Fonkeling een sponsorloop om geld op te halen voor Alpe d'Huzes. Het was een zeer geslaagde dag en de kinderen hebben maar liefst een bedrag van € 4.130,16 bij elkaar gelopen en getrapt. lees verder »

Fijne paasdagen!

Zondag

Wij wensen iedereen fijne en gezellige paasdagen toe! lees verder »

Fonkeling beklimt berg voor Alpe d'HuZes

Dinsdag

Verschillende families van Speelleerplein de Fonkeling zijn geconfronteerd met kanker in het gezin. Daarom organiseert de Fonkeling dit jaar op vrijdag 7 april een sponsortocht waarvan de opbrengst volledig naar Alpe d'HuZes gaat. lees verder »

Pop-up store 'De Ontmoeting' van Kindcentrum de Linde deze week geopend

Dinsdag

Bij Kindcentrum de Linde werken alle groepen met leerarrangementen. De kinderen van groep 6a en 8a zijn bezig met een pop-up store waar ze allerlei spullen verkopen, zoals bijvoorbeeld speelgoed en kleding. lees verder »

Leerlingen planten bomen op nationale Boomfeestdag

Maandag

Op 22 maart 2017 viert Stichting Nationale Boomfeestdag haar 60-jarig jubileum. Elk jaar worden gemiddeld 200.000 bomen geplant. lees verder »

Open dag bij scholen en kindcentra SKOBOS

Dinsdag

De scholen en kindcentra van SKOBOS verwelkomen graag nieuwe kinderen en hun ouders. Daarom organiseren wij ieder jaar in maart op elke school en kindcentrum een open dag. lees verder »

Carnavalsvakantie

Vrijdag

Gisteren en vandaag is er volop carnaval gevierd op onze scholen en kindcentra. Het was een gezellige boel. lees verder »

Groep 8 Kindcentrum de Linde runt restaurant

Maandag

De kinderen van groep 8 van Kindcentrum de Linde hebben voor een avond een restaurant gerund. De gasten waren hun ouders. lees verder »

Afscheid kinderen TaalBOS

Maandag

In februari 2016 is SKOBOS gestart met de NT2-klas TaalBOS. In TaalBOS leren anderstalige kinderen de Nederlandse taal. Dit zijn met name kinderen van het AZC in Westelbeers. lees verder »

Nieuwe directeur Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool

Maandag

Met ingang van 1 januari 2017 is Sandra van der Linden gestart als nieuwe directeur van Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool Oirschot. lees verder »

Gelukkig nieuwjaar!

Zaterdag

Voor iedereen een gelukkig, gezond en leerzaam 2017 gewenst! lees verder »

De bovenschoolse Plusklas en de First Lego League 2016

Vrijdag

De bovenschoolse Plusklas van SKOBOS deed ook dit jaar mee aan de First Lego League. De First Lego League (FLL) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. lees verder »

Fijne kerstvakantie!

Vrijdag

Wij wensen iedereen een hele fijne en gezellige kerstvakantie! lees verder »

Leerlingen Plusklas organiseren uitstapje voor bewoners St. Joris

Donderdag

De leerlingen van de bovenschoolse Plusklas van SKOBOS hebben een bijzonder uitstapje georganiseerd voor de bewoners van zorgcentrum St. Joris. Zij zijn met de bewoners op stap geweest naar de Ark van Noah in Best. lees verder »

SKOBOS en KempenKind onderzoeken mogelijkheid tot fusie

Maandag

Stichting Katholiek Basisonderwijs de Beerze, Oirschot en Spoordonk (SKOBOS) en onderwijsstichting KempenKind hebben besloten om een bestuurlijke fusie tussen beide organisaties te onderzoeken. Op 15 november hebben zij een intentieverklaring ondertekend, waarin staat welke stappen zij ondernemen om tot een definitief besluit te komen. lees verder »

SKOBOS-studiedag in het teken van breinontwikkeling

Maandag

Op vrijdag 4 november vond de jaarlijkse studiedag van SKOBOS plaats. De ochtend stond in het teken van breinontwikkeling. Betsy van der Kraft gaf een boeiende lezing over dit onderwerp: hoe ontwikkelt ons brein zich in de eerste jaren van ons leven? lees verder »

Peuterwerk bij Kindcentrum de Linde

Donderdag

Vanaf 31 oktober 2016 kan uw kind vanaf 2 jaar bij ons spelenderwijs de wereld ontdekken en verkennen met andere peuters. lees verder »

Project ouderen en dieren van bovenschoolse Plusklas

Maandag

De leerlingen van de bovenschoolse Plusklas van SKOBOS doen mee aan de First LEGO League. Binnen het thema ‘Animal Allies’ moeten ze een project opzetten. lees verder »