SKOBOS nieuws

Van binnen én buiten

Vacature leerkracht onderbouw KC de Linde

Dinsdag

Voor Kindcentrum de Linde zijn wij per 1 augustus op zoek naar een leerkracht onderbouw (0,5 wtf). lees verder »

Raad stemt in met voorstellen over Kindcentrum de Vliertuin

Donderdag

Dinsdag 21 mei jongstleden heeft de gemeenteraad van Oirschot ingestemd met de twee raadsvoorstellen die gingen over Kindcentrum de... lees verder »

vacaturedirecteur

Vacature directeur kindcentrum de Vliertuin

Donderdag

Wij zijn per 1 augustus 2024 voor kindcentrum de Vliertuin op zoek naar
een verbindende en proactieve directeur.
lees verder »

kinderopvang

Kinderopvang op alle kindcentra van SKOBOS

Donderdag

Kinderen van 0 tot 13 jaar kunnen op een kindcentrum van SKOBOS terecht voor onderwijs én kinderopvang. Wij bieden kwalitatief goede... lees verder »

aanmelden

Aanmelden nieuwe leerlingen

Donderdag

Bij SKOBOS verwelkomen we met open armen nieuwe leerlingen! lees verder »

Onderzoek uitvoering sportakkoord op kindcentra

Maandag

In ons strategisch beleidsplan hebben we diverse ambities opgenomen. Eén ervan is de dynamische samenleving: SKOBOS staat proactief in... lees verder »

huisvesting Oostelbeers

Kindcentrum de Vliertuin gaat schoolgebouw in Oostelbeers delen

Woensdag

Na constructieve gesprekken hebben gemeente Oirschot, RBOB De Kempen en SKOBOS besloten dat kindcentrum de Vliertuin en KC De Beuk... lees verder »

Kindcentrum de Vliertuin op locatie De Klep in Middelbeers

Donderdag

Op de website van de gemeente Oirschot is meer te lezen over de voortgang van kindcentrum de Vliertuin op locatie De Klep. lees verder »

Jaarverslag 2022

Maandag

Het SKOBOS jaarverslag van 2022 is gepubliceerd op deze website. Het jaarverslag omvat het bestuursverslag, het rapport inzake de... lees verder »

Vacature zij-instromer wtf 0,6

Dinsdag

Wij zoeken per september 2023 een parttime zij-instromer. lees verder »

Persbericht huisvesting school Oostelbeers

Vrijdag

Gemeente Oirschot, KC de Beuk, RBOB De Kempen en SKOBOS hebben vrijdag 21 april 2023 een gezamenlijk persbericht uitgedaan over de start... lees verder »

Begroting 2023

Maandag

Jaarlijks maken wij een begroting om goed onderwijs te organiseren. We zorgen er altijd voor dat onze begroting inzichtelijk is, dus dat... lees verder »

Fijne feestdagen!

Donderdag

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2023! lees verder »

Welke ouder neemt plaats in de ondersteuningsplanraad?

Maandag

Voor de ondersteuningsplanraad (OPR) van het samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO De Kempen zijn wij op zoek naar een ouder dit... lees verder »

Wij zijn jarig!

Donderdag

Vandaag, 25 jaar geleden, werd SKOBOS gesticht. Daarom trakteren wij alle medewerkers en kinderen van Speelleerplein de Fonkeling,... lees verder »

Wij vieren feest!

Woensdag

SKOBOS bestaat 25 jaar. Dat vieren we op allerlei manieren. lees verder »

Naam nieuwe kindcentrum in de Beerzen

Donderdag

Basisschool De Beerze en Samenwijs Middelbeers bieden vanaf 2025 gezamenlijk onderwijs en opvang in een nieuw kindcentrum dat gebouwd... lees verder »

De visie achter een kindcentrum

Dinsdag

"Door samen te werken met de verenigingen in de dorpen, krijgen kinderen nog meer kansen om zich te ontwikkelen", aldus Liesbeth van den... lees verder »

Wie jarig is trakteert!

Donderdag

Dinsdagochtend 6 september 2022 openden wij ons jubileumjaar. Alle kinderen en medewerkers van onze vijf kindcentra trakteerden we op... lees verder »

SKOBOS bestaat 25 jaar!

Maandag

Het schooljaar 2022-2023 wordt een heel bijzonder jaar voor SKOBOS, want wij bestaan 25 jaar. Dit zilveren jubileum laten we natuurlijk... lees verder »

Opening tijdens zomervakantie

Donderdag

Het bestuurskantoor is tijdens de zomervakantie gesloten van woensdag 27 juli tot en met vrijdag 26 augustus 2022. lees verder »

Samen op weg naar een kindcentrum in de Beerzen!

Dinsdag

Vanaf 2025 bieden basisschool de Beerze en Samenwijs Middelbeers gezamenlijk onderwijs en opvang in één gebouw aan de kinderen uit de... lees verder »

Wéér een mooie stap vooruit in ontwikkeling van kindcentrum op De Klep.

Donderdag

Maandag 13 juni j.l. hadden medewerkers van basisschool De Beerze en Samenwijs Middelbeers een inspirerende avond met huidige en... lees verder »

Jeugdverpleegkundige en jeugdhulpverlener wekelijks op onze kindcentra

Dinsdag

Op onze kindcentra is er voortaan een inloopspreekuur van jeugdverpleegkundigen van GGD Brabant-Zuidoost en jeugdhulpverleners van... lees verder »

Welkom aan de nieuwkomersklas

Dinsdag

Vandaag is op Kindcentrum de Linde een nieuwkomersklas gestart. In deze klas zitten kinderen (groep 3 tot en met 8) die de Nederlandse... lees verder »

Peuterwerk: meer VVE-locaties en langere openingstijden

Donderdag

Naast Kindcentrum De Plataan zijn Kindcentrum De Linde en Speelleerplein de Fonkeling nu ook een VVE-locatie. Vanaf peuterwerk tot en met... lees verder »

Mooie groei in kindcentrumontwikkeling

Donderdag

Al enkele jaren werken we aan kindcentrumontwikkeling. Om de groei hierin te volgen nemen we de kindcentrummonitor af, die de mate van... lees verder »

Jonge kind specialist

Donderdag

Deze week is er landelijk extra aandacht voor de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0-7 jaar. Jonge kinderen ontwikkelen zich... lees verder »

De wereld om je heen ontdekken en beter begrijpen

Dinsdag

Het is deze Nationale Museumweek. De scholen van SKOBOS gaan jaarlijks met hun leerlingen naar musea. Dat kan in Oirschot zijn, naar... lees verder »

Kindcentrum de Plataan: samen leren onder één dak

Maandag

Op Kindcentrum de Plataan staan we samen voor opvang en onderwijs in een doorgaande lijn. Wij geven onze kinderen ruimte om te groeien.... lees verder »

Gedragsspecialist: steunpilaar van collega's en leerlingen

Dinsdag

Om kinderen die opvallen door hun gedrag zo goed mogelijk te begeleiden, werken we bij SKOBOS op elke school met gedragsspecialisten. Zij... lees verder »

Ondersteuning die passend is

Dinsdag

SKOBOS streeft naar goed onderwijs voor alle kinderen. Kinderen krijgen op onze scholen de ondersteuning die passend is: zo licht als... lees verder »

Speelleerplein de Fonkeling in de schijnwerpers

Maandag

Speelleerplein de Fonkeling is een gezellig kindcentrum in de gemeente Oirschot. Niet voor niets dragen wij deze naam. Wij willen... lees verder »

Maak kennis met basisschool de Beerze

Maandag

Op basisschool de Beerze werken we op twee locaties, maar voelen we ons één. Voor de kinderopvang werken we samen met Samenwijs opvang. lees verder »

Kijk mee op Kindcentrum De Linde

Maandag

Deze week nemen we je mee naar Kindcentrum De Linde. De Linde staat met haar onderwijs en kinderopvang midden in de maatschappij. lees verder »

Bezoek ons op de online banenmarkt van Hogeschool De Kempel

Maandag

Hogeschool de Kempel organiseert woensdag 23 februari een online banenmarkt. Ben jij 3e of 4e jaars student? lees verder »

Een inkijkje in Dalton Kindcentrum AvontuurRijk

Maandag

Dalton Kindcentrum AvontuurRijk is een kindcentrum midden in het groen tussen Oirschot en Best, waar we volgens de Daltonprincipes... lees verder »

Maak kennis met onze scholen

Maandag

SKOBOS is verantwoordelijk voor het onderwijs op vijf basisscholen in de gemeente Oirschot. De komende weken laten we u hier kennismaken... lees verder »

Inkijkje in onze Plusklas

Donderdag

Wekelijks komen meer- en hoogbegaafde kinderen vanuit onze vijf scholen naar de bovenschoolse Plusklas. We geven u graag een inkijkje in... lees verder »

Vacature zij-instromer

Dinsdag

Deze vacature is inmiddels ingevuld. lees verder »

Fijne feestdagen!

Dinsdag

Wij wensen iedereen hele fijne en gezellige feestdagen en een gezond 2022! lees verder »

Aanmelden basisschool

Maandag

Wordt je kind dit jaar 3 jaar, dan mag je je kind aanmelden bij een basisschool. Voordat je een keuze maakt, is het fijn om eerst een... lees verder »

de linde opening burgemeester

BSO-MakerSpace bij Kindcentrum de Linde

Maandag

Kindcentrum De Linde heeft sinds kort een MakerSpace! Het is een speciale ruimte voor onderwijs en kinderopvang, waar kinderen creatief... lees verder »

Standpunt inzake ontwikkeling basisschool De Beerze naar kindcentrum

Donderdag

Op dinsdag 28 september 2021 heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Oirschot ingestemd met de realisatie van een integraal... lees verder »

Infographic (sociale) veiligheid

Dinsdag

Een veilige omgeving is van groot belang voor kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen en te kunnen leren. Voor medewerkers is een... lees verder »

SKOBOS-inspiratiedag

Maandag

Inspireren en ontmoeten, daar zijn alle SKOBOS-medewerkers vandaag met elkaar mee bezig. In de ochtend worden we geïnspireerd door... lees verder »

Raad stemt in met bouw integraal kindcentrum in de Beerzen!

Maandag

Wij zijn heel blij!😀 Afgelopen dinsdag heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Oirschot ingestemd met de bouw van een... lees verder »

Raadsvoorstel IKC de Klep

Maandag

Wij (SKOBOS, het team van basisschool de Beerze en Samenwijs opvang) zijn blij te kunnen vertellen dat de burgemeester en wethouders van... lees verder »

Het schooljaar is begonnen!

Maandag

De vakantie is voorbij, het nieuwe schooljaar is begonnen. We maken er met elkaar iets moois van. Veel succes en plezier allemaal! lees verder »

Extra hulp voor de klas

Dinsdag

Het kabinet heeft extra geld beschikbaar gesteld voor het onderwijs omdat het coronavirus voor grote uitdagingen zorgt. De... lees verder »

Informatiebijeenkomst ouders/verzorgers BS de Beerze

Donderdag

Donderdag 28 januari vindt een online informatieavond plaats voor ouders/verzorgers van de leerlingen van basisschool de Beerze. Tijdens... lees verder »

Kindcentrumontwikkeling doe je samen!

Maandag

SKOBOS, Korein en Samenwijs gaan verder met de ontwikkeling van kindcentra in de gemeente Oirschot. Vanuit een gezamenlijke visie en... lees verder »

Kindcentrummonitor

Dinsdag

SKOBOS werkt samen met Korein en SamenWijs aan kindcentrumontwikkeling. Om te weten waar we staan in deze ontwikkeling en waar we met... lees verder »

Nieuwe PR-film SKOBOS

Maandag

Afgelopen donderdag namen wij met een mini-symposium in Theater De Enck afscheid van onze bestuursvoorzitter Frans Bruinsma. Ter ere van... lees verder »

Op termijn mogelijk toch IKC op De Klep

Donderdag

De gemeenteraad van Oirschot vergaderde afgelopen dinsdagavond over de begroting voor de jaren 2020 en verder. Eén van de onderwerpen was... lees verder »

Afscheid voorzitter college van bestuur

Maandag

lees verder »

Nieuwe voorzitter College van Bestuur SKOBOS bekend

Dinsdag

De Raad van Toezicht van SKOBOS heeft mevrouw drs. E.J. (Liesbeth) van den Berg-Hardenbol per 1 augustus 2019 benoemd tot voorzitter van... lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen.... lees verder »

Stand van zaken kindcentrum De Klep

Vrijdag

Op dinsdag 15 januari 2019 vond in het gemeentehuis van Oirschot een opiniërende raadsvergadering plaats over de mogelijke ontwikkeling... lees verder »

Intentieovereenkomst integraal kindcentrum sportpark De Klep

Dinsdag

We zijn weer een stap dichter bij de realisatie van een kindcentrum op sportpark De Klep in Middelbeers! Op maandagmiddag 8 januari 2018... lees verder »

SKOBOS en Korein Kinderplein bekrachtigen samenwerking

Maandag

SKOBOS en Korein Kinderplein gaan officieel met elkaar samenwerken aan de vorming van (integrale) kindcentra op de scholen van SKOBOS. Op... lees verder »

SKOBOS pleit voor nieuw kindcentrum de Beerze op De Klep

Maandag

lees verder »